✓ Nieuwste hNLP technieken ✓ Veel persoonlijke aandacht ✓ 24/7 coaching tijdens de opleiding ✓ Kleine groepen

NLP en hNLP toegelicht

Tijdens onze opleidingen gebruiken wij NLP en hNLP technieken. Maar wat is het verschil tussen NLP en hNLP?

NLP staat voor Neuro Linguistic Programming
hNLP staat voor humanistic Neuro Linguistic Psychology

NLP is in de jaren '70 ontwikkeld door therapeuten met excellente communicatieve vaardigheden te bestuderen en te modelleren. NLP gaat uit van vaste communicatiemodellen, systemen (structuren) en technieken. De effecten die doorwerken op onderbewust niveau zijn gestript tot het minimale om alles in begrijpelijke taal en modellen kwijt te kunnen. Het grote voordeel is dat het begrijpbaarder wordt en makkelijk te leren valt. Het nadeel is dat het soms wat plastisch kan overkomen. Coaches kunnen blijven hangen in het denken in protocollen en modellen. 

hNLP is doorontwikkeld en gaat meer uit van de psychologie van de mens. Deze technieken zijn de laatste 10 jaar ontwikkeld en zijn krachtiger, sneller en effectiever. Het werkt sterker door op het onderbewustzijn. Ieder individu is uniek en heeft zo zijn eigen patronen en beschermingsstructuren. Om hier goed mee om te gaan is zintuiglijk waarnemen van essentieel belang. Onbewuste saboteurs dienen zich subtiel aan en vragen maximale scherpte van de coach om dit waar te nemen en te kunnen doorbreken. De stijlflexibiliteit is bij hNLP groter. Dit wordt aangevuld met de laatste inzichten op neuro-wetenschappelijk gebied. Binnen hNLP beheerst de meest flexibele communicator het systeem.

In onze NLP-NU opleiding kiezen wij een mix van beide stromingen. De basis bestaat uit NLP-technieken aangevuld met het beste uit hNLP-technieken.

Bekijk hier onze NLP opleidingen

Contactformulier

Wat is NLP?

Wat is NLP precies, en wat kun je ermee in het dagelijks leven?

Ervaringen van cursisten

Lees hier ervaringen van cursisten die je voor zijn gegaan.

Opleidingsdata

Bekijk hier de data en locaties van de komende opleidingen.