Fiscale voordelen

fiscale-voordelen-opleiding

Fiscale voordelen: NLP studiekosten zijn aftrekbaar voor ondernemers en bedrijven

Onze NLP opleidingen zijn in je aangifte inkomstenbelasting of als bedrijfskosten aftrekbaar

Een opleiding volgen is een behoorlijke investering in jezelf en/of je medewerkers. Daarom is het prettig te weten dat als je een NLP opleiding bij ons volgt je deze kosten in je aangifte inkomstenbelasting of als bedrijfskosten mag aftrekken. Hieronder tref je per situatie een uitwerking aan:

Privé (Particulier, Studiekosten)

Als je een NLP opleiding volgt voor een toekomstig beroep of functie dan kun je een STAP-subsidie aanvragen van maximaal €1000 per jaar. Deze aanvraag gaat per tijdvak en doe je bij het UWV. Wil je meer weten over het STAP-budget, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij leggen je graag de procedure uit!

Zakelijk (Ondernemer, Bedrijfskosten)

Ben je ondernemer en je volgt onze NLP opleiding voor het op peil houden van je kennis (in het verlengde van je vakgebied), dan zijn de kosten zakelijk aftrekbaar. Daarnaast kunnen ook je reis- en verblijfkosten worden afgetrokken. (bron: belastingdienst)

Zakelijk (Werkgever, Werkkostenregeling)

Ben je werkgever en je vergoedt onze NLP opleiding voor werknemers ten behoeve van het onderhouden en verbeteren van zijn/haar kennis en vaardigheden, dan is dit onbelast. Daarnaast kunnen ook reis– en verblijfkosten worden vergoed. (bron: handboek loonheffingen)

Wil jij jouw exacte voordelen bepalen? Neem dan contact op met de belastingdienst of je belastingadviseur.