Fiscale voordelen

fiscale-voordelen-opleiding

Fiscale voordelen: NLP studiekosten aftrekbaar in 2020

Onze NLP opleidingen zijn in je aangifte inkomstenbelasting of als bedrijfskosten aftrekbaar

Een opleiding volgen is een behoorlijke investering in jezelf en/of je medewerkers. Daarom is het prettig te weten dat als je een NLP opleiding bij ons volgt je deze kosten in je aangifte inkomstenbelasting of als bedrijfskosten mag aftrekken. Hieronder tref je per situatie een uitwerking aan:

Privé (Particulier, Studiekosten)

Als je een NLP opleiding volgt voor een toekomstig beroep of functie dan zijn de gemaakte opleidingskosten in je aangifte inkomstenbelasting aftrekbaar. Er geldt wel een drempel van € 250 en je moet de kosten in het betreffende kalenderjaar hebben voldaan. (bron: www.belastingdienst.nl)

Zakelijk (Ondernemer, Bedrijfskosten)

Ben je ondernemer en je volgt onze NLP opleiding voor het op peil houden van je kennis (in het verlengde van je vakgebied), dan zijn de kosten zakelijk aftrekbaar. Daarnaast kunnen ook je reis- en verblijfkosten worden afgetrokken. (bron: belastingdienst)

Zakelijk (Werkgever, Werkkostenregeling)

Ben je werkgever en je vergoedt onze NLP opleiding voor werknemers ten behoeve van het onderhouden en verbeteren van zijn/haar kennis en vaardigheden, dan is dit onbelast. Daarnaast kunnen ook reis– en verblijfkosten worden vergoed. (bron: handboek loonheffingen)

Wil jij jouw exacte voordelen bepalen? Neem dan contact op met de belastingdienst of je belastingadviseur.