Waarom NLP?

Waarom NLP - Neuro Linguïstisch Programmeren?

NLP binnen zakelijke omgevingen

NLP levert je een schat aan nieuwe inzichten op waardoor jij zakelijk beter gaat presteren. Je ontwikkelt meer persoonlijk leiderschap en je weet jezelf vanuit een gezonde dosis zelfvertrouwen te presenteren. Kortom, je leert concreet en effectief communiceren met jezelf en anderen.

NLP geeft overzicht, inzicht en structuur aan je communicatie. Het leert je anders te kijken waardoor je waarnemingsvermogen vergroot. Je communicatie versterkt doordat je anders luistert, minder invult en oplossingsgerichte vragen gaat stellen.

Je leert bewuster communiceren en verbinding maken. Misschien herken je dat bepaalde gesprekken wat stroever verlopen. Je mist een klik? Over het algemeen geen probleem totdat het een belangrijk gesprek voor je is. Een sollicitatie gesprek, een zakelijke kans of een issue in je relatie? Op zo’n moment is het essentieel dat jij de juiste dingen zegt en in controle bent over je eigen emoties. NLP geeft je daarvoor alle inzichten en hulpbronnen!

Je weet kwalitatief betere informatie uit belangrijke (zakelijke)gesprekken te halen door de juiste vragen te stellen. Je gaat sturen op dat wat echt belangrijk is. Conflicten en ongewenste stemmingen weet je te omzeilen of adequaat op te lossen door hypnose taal in te zetten. Door gebruik te maken van taalkundige kader- en herkadertechnieken weet je anderen uit vastzittende overtuigingen te bevrijden.

Door het ontwikkelen van professionele coachvaardigheden ben je in staat om flexibel om te gaan met overtuigingen en mentale hindernissen. Door jouw oplossingsgerichte vraagstelling leer je de ander bewust te maken. Hierdoor ontstaat ruimte voor dialoog en roept het minder weerstand op. Door het inzetten van geweldloze communicatie weet je kort en krachtig feedback te geven wat de ander helpt in zijn/haar ontwikkeling.

Jouw verbindende communicatietechnieken werken door op de relatie met klanten, collega's en leidinggevenden. Daarbij speel je moeiteloos in op perceptie, filtersystemen en gedachtepatronen van anderen. Hierdoor voelen anderen zich gehoord en begrepen. Je weet medewerkers en collega's intrinsiek te motiveren voor jouw ideeën zonder te pushen of te overtuigen.

NLP voor persoonlijke groei en leiderschap

Met NLP krijg je alle tools in handen krijgt om je leven te transformeren. Je leert negatieve gedachte patronen te herkennen en doorbreken. Je ontwikkelt een schat aan coachingsvaardigheden om jezelf en anderen te leren coachen. NLP verrijkt je leven en geeft veel verdieping op jouw persoonlijk ontwikkeling.

Minder dan 1% van alle mensen bereikt zijn persoonlijke doelstellingen. Dit heeft alles te maken met het wel of niet bewust zijn van eigen gedragspatronen, immers 90% van het menselijk gedrag gaat volledig onbewust. Met NLP krijg je inzichten waar gedrag vandaan komt en hoe dit te beïnvloeden zodat jij jouw doelstellingen gaat halen. Je leert onbewuste sabotage mechanismen herkennen en doorbraken realiseren. Dit werkt motiverend en uitdagend voor jezelf en jouw omgeving.

Met NLP zal een proces van verdieping en bewustwording starten. Je weet wie je bent en wat je wilt. Dit geeft je focus, nieuwe energie en inspiratie. Door meer en meer vanuit je eigen waarden te gaan leven heb jij de sleutel in handen om een een leven te creëren dat volledig bij je past.

We leren je bewust te worden van gedrags- en gevoelspatronen. Met de geleerde NLP technieken weet je emoties eenvoudig en snel te transformeren en ben je in staat gedragspatronen te doorbreken waar je vanaf wilt. Met behulp van hartcoherentie technieken krijg je meer innerlijke rust, vitaliteit en creativiteit. We leren jou de beste mindfulness- en helingstechnieken om stress te reduceren en balans te bereiken.

Door jouw bewustwordingsproces leer je meer en meer te ZIJN wie je bent. Je weet waar je voor staat, wat je belangrijk vindt en hoe dit op een verbindende manier kunt overbrengen. Dit versterkt jouw eigen authentieke ik-kracht.

Bekijk al onze trainingen - opleidingen