NLP Technieken en begrippen

Swish (hNLP)

Swish variant uit hNLP

De laatste decennia zijn er tal van onderzoeken geweest naar huidige en nieuwe NLP technieken. Vanuit de hNLP kant is een nieuwe Swish variant ontstaan. Deze is eenvoudiger uit te voeren en heeft meer impact.

Het ongewenste huidige gedrag wordt geassocieerd (in het hier en nu) en het gewenste toekomstige gedrag gedissocieerd ervaren.

hNLP Swish stappen (kort)

  1. Zet dit gewenste beeld in een postzegel in het hier en nu.
  2. Stuurt het ver vooruit naar jouw denkbeeldige toekomst.
  3. Laat dit toekomstige beeld op de postzegel nu versneld naar je toekomen zodat het levensgroot bij je binnenkomst. Spreek tegelijkertijd: Swiiiiiishhhhhhh en associeer met dit nieuwe beeld dat binnenkomt.

Herhaal dit 3 tot 5x.

hNLP Swish stappen (uitgebreid)

  1. Maak een beeld van een gedrag/gewoonte die je wilt veranderen
    (In het hier en nu / neem dit beeld geassocieerd waar).
  2. Maak een beeld van het gedrag/houding die je zou willen hebben/doen. Zet dit in een postzegel in het hier en nu (de toekomstige gewenste situatie / gedissocieerd).
  3. Stuur de postzegel ver richting de toekomst zodat deze steeds kleiner wordt. Blijf gedissocieerd van de postzegel en geassocieerd met de huidige situatie.
  4. Laat in één snelle beweging de postzegel naar je toekomen. Tegelijkertijd bij deze beweging maak je het geluid: SWIIISSH. Associeer met het nieuwe beeld dat zojuist is binnengekomen in z'n totale helderheid en volle kleuren.
  5. Herhaal deze beweging nog minimaal vijf keer en geniet van het resultaat.

Ervaar ook de gewone NLP Swish methode.

Meer weten?

Hieronder tref je aanvullende en verdiepende onderwerpen op bovenstaande: