NLP Technieken en begrippen

Energiemanagement

Oefening: Energetische bescherming

Wanneer je door een mentaal of emotioneel zware periode gaat zul je merken dat je dagen hebt waarbij je minder fit en vitaal voelt. Omdat je processen de nodige energie van je vragen zul je merken dat je energieveld minder krachtig is. Commentaar, kritiek, of een valse opmerking kan op dat soort dagen hard binnenkomen. De aanwezigheid van andere personen die zelf niet goed in hun vel zitten kunnen eveneens het laatste restje energie bij je wegtrekken.

Je kunt je eigen energieveld beschermen of jezelf extra herstelkracht meegeven door een simpele visualisatie oefening. Door jezelf volledig te visualiseren in een gouden ei word je eigen energieveld tijdelijk versterkt. Het is wel belangrijk om specifiek te zijn en de juiste intentie mee te geven.

Waar kan het gouden ei je tegen beschermen?

Bijvoorbeeld tegen negativiteit, negatieve situaties, toxische personen of het kan helpen om fysiek te herstellen van een ziekte of operatie. Tevens is het belangrijk om tijdens de visualisatie aan te geven “hoe lang” het werkzaam moet zijn. Wanneer er geen eindtijd wordt meegegeven zal deze bescherming binnen enkele uren zijn werking verliezen. Je kunt deze oefening ook ’s nachts in zetten, vlak voordat je gaat slapen, bij ziekte of herstel. Uiteraard kun je het ook voor andere personen inzetten. De intentie voor “wie” of “wat” tijdens de visualisatie bepaalt het effect. Het is belangrijk om deze oefening iedere 12 uur te herhalen voor voldoende effect. Bescherm nu jezelf voor de het komende uur door de visualisatie uit te voeren. Schrijf op wat je hebt ervaren enige tijd na dat uur.