Paarden spiegelen

Een paard als spiegel?

Paarden inzetten als spiegel in de coaching

Paarden staan met 4 benen op de grond. Zijn als geen ander verbonden met zichzelf en met hun omgeving; één met de natuur. Het zijn kuddedieren en daarmee afhankelijk van hun naasten in hun ontwikkeling en hun veiligheid.

Ze voelen goed aan wat er speelt in de omgeving en zijn sensitief voor de gevoelens en emoties van mensen en dieren. Ze nemen het over en/of spiegelen dit……Het vindt op een zuivere en transparantie manier plaats, zonder oordeel of zonder rekening te houden met je ego.

De verbinding

Mensen zijn de diepere verbinding met de natuur - én met zichzelf - vaak geheel of gedeeltelijk kwijt geraakt. Door overmatig denken, in het hoofd zitten of door tussenkomst van omstandigheden (probleemsituaties) is er veelal onbewust een (beschermende) muur ontstaan. Voor sensitieve mensen en dieren duidelijk voelbaar. Denken - voelen en handelen zijn op bepaalde niveaus niet langer verbonden met elkaar wat leidt tot incongruentie in gedrag.

Een voelbare beschermingsstructuur

Zo’n muur of beschermingspantser is vaak zinvol geweest om de gedachten en emoties de baas te kunnen blijven of om letterlijk te overleven. Maar op een bepaald punt verliest het zijn functionaliteit. Het “dient” niet langer een doel. Lang onderdrukte emoties komen meer en meer naar de oppervlakte zoeken een uitweg. De hoogste tijd om aan de slag te gaan.

De spiegel!

Door jezelf te omringen met paarden en deze te laten observeren door een paardencoach kunnen onzichtbare problemen en aandachtspunten naar de oppervlakte gebracht worden. Je word je bewust van bepaalde mechanismen waar je mogelijk meer aandacht aan kan en mag besteden. Een paardencoach helpt je dus om in de spiegel te kijken.

Manege-paard

Ondersteuning van menselijke coach

De coach observeert jou en vooral het paard of de paarden bij jou in de buurt. Het ziet verbanden tussen menselijk gedrag en jouw voelen - denken en handelen. NLP geeft je hierbij structuur om ook daadwerkelijk en concreet met jezelf aan de slag te gaan. Paardencoaching en NLP brengen je dicht bij je kern en het geven je de “teugels” weer in handen.

Meer weten over Paardencoaching?

Wil je meer weten over paardencoaching? Of de combinatie van NLP met paardencoaching? Neem dan svp contact met ons op. We helpen je graag om meer inzicht in jezelf te krijgen.

Start vandaag nog met jouw persoonlijke ontwikkeling!