Paarden spiegelen

Een paard als spiegel?

Paarden inzetten als spiegel in de coaching.

Paarden staan met 4 benen op de grond. Zijn als geen ander verbonden met zichzelf en met hun omgeving; een met de natuur. Het zijn kuddedieren en zijn afhankelijk van hun naasten in hun ontwikkeling en hun veiligheid.

Ze voelen goed aan wat er speelt in de omgeving en zijn sensitief voor de gevoelens en emoties van anderen. Ze nemen het over en/of spiegelen dit……zonder oordeel, zonder rekening te houden met je ego.

De verbinding als spiegel

Mensen zijn hun verbinding vaak geheel of gedeeltelijk kwijt; de verbinding met de natuur én de verbinding met zichzelf. Ze zijn het vergeten of er is door tussenkomst omstandigheden in het verleden een (beschermende) muur in en om hen heen ontstaan. Het ego verzint van alles met het denken maar het echte gevoel wat er binnenin zich afspeelt past daar soms niet meer bij.

Bescherming

Zo’n muur of beschermingspantser is vaak zinvol geweest om de gedachten de baas te kunnen blijven of om letterlijk te overleven. Maar nu merk je toch dat er iets is wat je niet meer “dient”; er zit iets in de weg om bij je zelf te komen, bij je emoties en je gevoelens. Of er zijn steeds emoties die niet meer passen bij de situatie. Misschien heb je al een hulpvraag?

De spiegel!

Door de paarden bij je in de omgeving te observeren kunnen onzichtbare of onbenoembare problemen en aandachtspunten aan de oppervlakte gebracht worden. Zaken waar je misschien meer aandacht aan mag besteden of vlakken waar een oplossingsrichting voor je problemen te vinden is.

Manege-paard

Ondersteuning van menselijke coach

De coach observeert jou en vooral het paard of de paarden die op dat moment bij je in de buurt zijn. Jij bepaalt wat deze observatie en het gedrag van de paarden bij je losmaakt of voor jou betekent. Het brengt je dichter bij je kern en het geeft je de “teugels” weer in handen. Een paard neemt waar; jouw waar-heid in essentie.

Meer weten over Paardencoaching?

Wil je meer weten over paardencoaching? Of de combinatie van NLP met paardencoaching? Neem dan svp contact met ons op. We helpen je graag om meer inzicht in jezelf te krijgen.

Start vandaag nog met jouw persoonlijke ontwikkeling!