NLP Toepassingsgebieden

NLP binnen Management

NLP toepassen binnen management

Als manager ben je verantwoordelijk voor mensen, processen en resultaten. De mate waarin jij anderen kunt motiveren en enthousiasmeren is allesbepalend voor het succesvol realiseren van (jouw) doelstellingen.

Communicatie is hierin de sleutel. Met name in situaties waarin je weerstand ervaart of waarin mensen niet gelijk overtuigd zijn van jouw nieuwe voorgestelde plannetjes. NLP geeft je alle tools en instrumenten om de diepere lagen van het menselijk denken te doorgronden en bloot te leggen. (Ook wel mindset genoemd.) Bijvoorbeeld: "Wat vermijdt iemand onbewust bij uitstelgedrag?", of: "Hoe weet je iemand te motiveren om verder uit zijn/haar comfortzone te komen?" Met NLP leer je vooral goede vragen te stellen waardoor je de ander bewust maakt van zijn of haar onbewuste denkprocessen. De inzichten die je krijgt met NLP gaan je helpen om weerstand te reduceren en anderen makkelijker voor je te winnen.

Kortom: NLP gaat je helpen om jouw beïnvloedingsvaardigheden een boost te geven.

Communicatie is de sleutel

Wanneer jouw communicatievaardigheden sterker worden zul je ook beter gaan inspelen op het teamgevoel. Je weet moeiteloos de sfeer te beïnvloeden voor een beter resultaat. NLP is uitermate praktisch en direct toepasbaar om meer grip te krijgen op het communicatieproces. Jouw positief opbouwende feedbacktechnieken zullen anderen inspireren. Uiteindelijk ga je op een hoger niveau nadenken over communicatie: hoe het werkt, hoe jij het inzet en hoe je meer kunt bereiken met bepaalde technieken. Dat werpt zijn vruchten af in de effectiviteit, flexibiliteit en sfeer van jouw team.

Van weerstand naar werklust

Wil je je anderen effectief motiveren? Begin dan bij jezelf. Want overtuigingskracht komt vanuit sterke interne waarden die in lijn liggen met jouw denkbeelden. We noemen dit congruentie. Wanneer jouw congruentie toeneemt versterkt het automatisch jouw overtuigingskracht!  Je staat sterker in je schoenen. Dat noemen we persoonlijk leiderschap.

Wat levert NLP binnen management je concreet op:

  • NLP helpt je om een effectieve manager te worden
  • Je leert begrijpen vanuit welke emoties en overtuigingen collega’s/medewerkers handelen
  • Je krijgt inzicht in taal, waarmee je mensen kunt overtuigen en motiveren
  • Je leert verantwoordelijkheidsgevoel te kweken bij je medewerkers
  • NLP leert je hoe je jouw collega’s, opdrachtgevers en medewerkers meekrijgt in een verandering
  • Je krijgt tools waarmee je taken effectief kunt delegeren
  • Je leert effectief en inspirerend feedback geven en ontvangen
  • Je leert je interne waarden gebruiken om jezelf en je team te motiveren

 

Benieuwd wat NLP binnen management voor jou kan betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons. Daar kunnen we samen onderzoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Meer weten over NLP binnen Management?