NLP Toepassingsgebieden

NLP binnen HRM

NLP toepassen binnen HRM

Als HRM-manager of medewerker heb je te maken met tal van ontwikkelingsprocessen op individueel, team en organisatorisch niveau. Hoe kun je op het snijvlak van al deze componenten, mensen zo effectief mogelijk inzetten en ontwikkelen?

Vaak zal het management u om advies of raad vragen. Welke veranderingen zijn haalbaar? En hoe gaan we onze nieuwe (strategische) koers realiseren met deze club mensen? Belangrijk dus om mensen op een dieper niveau te doorgronden en te begrijpen. Wat motiveert iemand? Waar loopt iemand van weg? Hoe effectief gaat hij of zij om met stress, verandering of tegenslag?

Wanneer je mensen beter leert lezen en doorgronden zul je effectiever zijn in datgene wat je het liefst doet!

NLP geeft je inzichten, tools en handvatten om mensen op een dieper niveau te begrijpen. Je leert met een helikopterblik naar communicatie te kijken. Daarmee ontdek je wat mensen écht zeggen. Je leert tal van coachtechnieken aan om betere vragen te stellen en mensen te beïnvloeden waar nodig. Dit alles met als doel om beter te worden en doortastender te werk te gaan binnen je rol als HRM'er.

Toegang tot het onbewuste

Met NLP-technieken bouw je gemakkelijk rapport (verbinding) op. Zo krijg je binnen enkele minuten toegang tot de diepere lagen van iemands bewustzijn, omdat je de juiste sfeer en setting in gesprekken weet te realiseren. Met je scherpe analyse en vraagstellingstechnieken weet je in no-time wat voor vlees je in de kuip hebt. Je voorziet sneller problemen en weet hier beter op in te spelen.

Je leert ook actief luisteren, zodat mensen zich gehoord voelen. Door goed in verbinding te staan met je medewerkers bouw je een vertrouwensband op. De coachingsvaardigheden die je in NLP leert helpen de ander om intrinsieke motivatie te vinden. Dit versterkt zelfredzaamheid en zelfoplossend vermogen.

Sneller schakelen

NLP geeft inzicht in motivatiestrategieën en hoe je hier in begrijpelijke taal over kunt communiceren. Je leert hoe je positief bij kunt dragen aan veranderingen binnen de organisatie. Welke communicatiestrategieën werken wel of niet? Hoe ga je om met weerstand en krijg je mensen mee? Doordat je inzicht krijgt in communicatie, weet je de juiste woorden te kiezen om jouw doel te bereiken. Zo hou je alle partijen binnen de organisatie in balans.

Wat levert NLP binnen HRM je concreet op:

  • Je beheerst tal van coachtechnieken en communicatievaardigheden om beter te sturen op het proces.
  • Je leert betere vragen te stellen om mensen snel te begrijpen en doorgronden
  • Je leert problemen beter inschatten doordat je betere vragen stelt.
  • Je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende rollen die je bekleedt
  • Je bouwt sneller een vertrouwensband op door doelgericht te communiceren
  • Je leert veranderingen succesvol managen door weerstand te voorspellen en op te lossen
  • Je maakt een proces van persoonlijke ontwikkeling door. Je begrijpt niet alleen jezelf beter, maar ook de ander.

 

Ben je benieuwd of NLP binnen HRM iets voor je kan betekenen? Dan gaan we graag vrijblijvend met je in gesprek. Daarin bespreken we samen of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Meer weten over NLP binnen HRM omgevingen?

k=rsa;p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQDeMVIzrCa3T14JsNY0IRv5/2V1/v2itlviLQBwXsa7shBD6TrBkswsFUToPyMRWC9tbR/5ey0nRBH0ZVxp+lsmTxid2Y2z+FApQ6ra2VsXfbJP3HE6wAO0YTVEJt1TmeczhEd2Jiz/fcabIISgXEdSpTYJhb0ct0VJRxcg4c8c7wIDAQABv=DMARC1; p=none; rua=mailto:rua@dmarc.brevo.com