Teamontwikkeling Rotterdam

Teamontwikkeling Rotterdam

Hoe ontwikkel je teams met NLP?

Als Rotterdams opleidingsinstituut ervaren we al jaren wat de kracht is van NLP op het vlak van communicatie, wederzijds begrip en Persoonlijk leiderschap. NLP technieken helpen mensen bewust te maken van hun gevoel, gedachten en gedrag. En hier ligt een belangrijke sleutel met betrekking tot teams. NLP wordt o.a. succesvol ingezet bij het veranderen van gedrag en resultaat. 

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en vindt zijn oorsprong in Amerika. NLP is een bewezen effectieve methode uit de psychologie (coaching) en heeft alles te maken met de werking van je brein en hoe je brein signalen vertaalt naar gedrag, gevoel en lichaamstaal. Het wordt gezien als een persoonlijke verandermethodiek en vormt de basis voor effectieve communicatie, meer zelfvertrouwen en daadkrachtig communiceren.

Waarom NLP-NU uit Rotterdam?

Iemand die NLP technieken beheerst is in staat andere in beweging te brengen, te inspireren en weerstand te reduceren. Alles ligt verscholen in bewuster taalgebruik en de werking van ons onderbewuste. Je wordt scherper in het stellen van de juiste vragen. Dit versterkt intrinsieke motivatie bij de ander zonder te gaan pushen. Ongewenste emoties zoals frustratie, angst of weerstand krijgen niet langer grip op de resultaten. Daarom is ons NLP Teamprogramma bij uitstek geschikt om Teams te ontwikkelen in de regio Rotterdam.

NLP technieken worden binnen organisaties o.a. toegepast bij het :

 • Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap
 • Herkennen van ongezonde/niet effectieve gedragspatronen
 • Reduceren van negatieve emoties en het versterken van positieve emoties (motivatie)
 • Effectief overbrengen van gesprek- of communicatiedoelstelling.

 

Met ons "Teams in flow programma" combineren we NLP met teamontwikkeling. Het is een doelgericht zakelijk trainingsprogramma om effectievere (startende) teams te ontwikkelen. Teamleden werken geïnspireerd samen vanuit eigen verantwoordelijkheid, intrinsieke motivatie, verbinding en resultaatgerichtheid. Onze kracht ligt in het brengen van verbinding (veiligheid), openheid, de juiste gesprekken en structuur. Dit geeft houvast en richting!

Teamresultaten na ons programma

 • Teamleden ervaren meer verbinding, eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen, focus en resultaatgerichtheid.
 • Het team heeft een gezamenlijke focus, denkt vanuit het geheel en delen de prioriteitstelling.
 • Het team heeft een duidelijk en gestructureerd jaarplan voor zowel team als individu op harde  en zachte doelstellingen.
 • Het team weet effectieve besluitvorming te realiseren.
 • Teamleden spreken elkaar aan op gemaakte afspraken.
 • Teamleden leren effectiever omgaan met eigen emoties en die van elkaar.
 • De Teamcoach weet conflicten in het team te benutten en om te zetten in resultaten. De groepsdynamiek wordt zo gestuurd dat dit een constructieve bijdrage levert aan het groeiproces.
 • Teamleden zijn zich bewust van verschillende  communicatiestijlen, drijfveren, egopatronen, teampatronen en (team)succesfactoren.

 

Vrijblijvend gesprek?

Wil je meer weten over Teamontwikkeling? Klik dan hier voor meer uitleg over ons programma. Of maak dan een vrijblijvende afspraak om te verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Meer weten over NLP binnen Teamontwikkeling?