STAP-Budget aanvragen

STAP-Budget aanvragen

Wil jij je blijven ontwikkelen en profiteren van subsidie om een nieuwe NLP-training, -cursus of -opleiding te volgen? Vraag dan het STAP-budget aan. NLP-NU helpt en faciliteert jou bij jouw aanvraag van een STAP-budget. Op deze pagina vind je alle informatie over de STAP-subsidie en welke stappen ondernomen moeten worden.

Wat is het STAP-budget?

STAP is afgekort voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een subsidie van maximaal €1.000,- per jaar, die door de overheid ter beschikking wordt gesteld aan particulieren om arbeidskansen van werkenden en werkzoekenden te vergroten. Deze subsidie kan door jou persoonlijk worden aangevraagd om een training, cursus of opleiding te volgen, zoals bij NLP.

Door de beschikkingstelling van het STAP-budget heb je de mogelijkheid om zelf jouw ontwikkeling gedurende jouw loopbaan uit te stippelen. De kans om jouw baan te behouden of een nieuwe baan te vinden neemt hierdoor toe. Ook voor wie zich graag wil of noodgedwongen moet laten omscholen kan een STAP-budget een uitweg bieden.

Voorwaarden voor het STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen, is het belangrijk om te weten of je aan de voorwaarden van de overheid voldoet. Voldoe je aan onderstaande eisen? Dan kom je in aanmerking voor het STAP-budget.

  • Ik ben 18 jaar of ouder;
  • Ik ontvang nog geen AOW;
  • Ik (of mijn ouders) heb een Europese nationaliteit;
  • Ik heb minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering uitbetaald gekregen en betaal zorgbelasting;
  • Ik ben nog niet aan de training, cursus of opleiding begonnen;
 •          De te volgen training, cursus of opleiding staat in het; STAP-scholingsregister
 •          De aanvraag voor het STAP-budget is minimaal 4 weken voor de start aangevraagd.

Kosten NLP-opleidingen met het STAP-budget

Binnen NLP worden diverse opleidingen en trainingen aangeboden. Om de drempel te verlagen en jezelf te ontwikkelen, biedt het STAP-budget van maximaal €1.000,- per jaar een uitweg. In de overzichten hieronder zie je welke NLP-opleidingen en -trainingen worden geboden en welke kosten je met subsidie van het STAP-budget kwijt bent.

Onze NLP-opleidingen en -trainingen Prijs met STAP-budget
nlp introductie trainingen Gratis
nlp-boost persoonlijke effectiviteit Gratis
nlp & enneagramdag Gratis
in je kracht met aikido & Nlp Gratis
NLP Business opleiding €808,95 (Incl. BTW)
hNLP master practioner opleiding €995,- (Particulieren vrijgesteld BTW)
NLP practitioner opleiding €1.750,- (Particulieren vrijgesteld BTW)

Persoonlijk contact

Het STAP-budget is een fijne mogelijkheid om je verder te kunnen ontwikkelen. Wij begrijpen dat je graag gebruik wilt maken van de subsidie en dat je met de nodige vragen zit. Heb je bijvoorbeeld vragen over de aanvraag van het STAP-budget? Of wil je graag van persoonlijk advies worden voorzien door één van onze NLP-trainers? Schroom dan niet en neem contact op met: >

Berry de Boer
Mob: 06 - 11 494 701
Mail: b.de.boer@training-nu.nl

Edwin Luijendijk
Mob: 06 – 53 966 520
Mail: e.luijendijk@training-nu.nl

Marielle vd Walle – van Bostelen
Mob: 06 - 27044758
Mail: marielle@nlp-nu.nl

Aanvraagprocedure

Bij het aanvragen van het STAP-budget komen meerdere stappen kijken. Ter goedkeuring van de aanvraag, moeten eerst enkele vragen worden beantwoord. Hieronder zie je welke stappen je moet ondernemen om een STAP-aanvraag in te dienen.

  1. Kom ik in aanmerking? In deze stap wordt gekeken of je aan de door de overheid opgelegde eisen voldoet. De voorwaarden voor het STAP-budget zijn benoemd onder de voorwaarden op deze pagina.
   Komt mijn scholing in aanmerking? De te volgen NLP-training, -cursus of -opleiding moet zijn vermeld in het STAP-scholingsregister. De eerder benoemde trainingen/opleidingen komen in aanmerking.
 • Hoe vraag ik STAP-budget aan? Nadat je hebt gecontroleerd of jij en jouw opleiding in aanmerking komen, is het belangrijk om te controleren of er nog STAP-budget beschikbaar is voor deze periode. Is het budget op? Dan kun je in de volgende aanvraagperiode een nieuwe aanvraag indienen. Daarnaast is het ook belangrijk om over een DigiD te beschikken. Anders moet deze worden aangevraagd.

STAP-budget aanvragen bij het UWV

Nu je weet wat de STAP-budget inhoudt, kun je een aanvraag indienen op de juiste datum binnen het tijdvak. Neem svp contact op om dit met ons af te stemmen. De aanvraag ervan verloopt via een portal van het UWV. Met jouw persoonlijke DigiD dien je direct een verzoek in. Hierin beantwoord je of jij en jouw opleiding in aanmerking komen voor uitkering van het STAP-budget. Onderaan de portal is ook te zien hoeveel STAP-budget nog beschikbaar is en of aanvraag voor dit termijn nog mogelijk is.

Aanvraagperioden STAP-budget indienen

De uitkering van jouw STAP-budget vindt 1 keer per jaar plaats en moet tijdig bij het UWV worden aangevraagd. Het UWV rekent namelijk een maand de tijd om jouw aanvraag te beoordelen. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode om jouw aanvraag in te kunnen dienen. Het kan zijn dat het geld van een periode op is wanneer je een aanvraag wilt doen, waardoor je het in de volgende aanvraagperiode opnieuw moet proberen. Dien de aanvraag daarom tijdig in!

De aanvraagtermijnen van het UWV zijn gekoppeld aan de start van jouw NLP training. Wil je je graag inschrijven voor het stap-budget? Dan moet je rekening houden met de volgende aanvraagtermijnen:

Start NLP-training Aanvraagtermijn UWV start:
29-03 t/m 31-10 28-02
29-05 t/m 31-12 01-05

Na goedkeuring van het STAP-budget

Heb je tijdig een STAP-aanvraag ingediend bij het UWV en wacht je op goedkeuring? Dan kun je jouw plekje bij de NLP-training of -opleiding naar keuze vrijblijvend reserveren door onderstaand formulier in te vullen. Zodra jouw STAP-budget is goedgekeurd en uitbetaald door het UWV, zetten we jouw aanmelding om in een definitieve aanmelding. Zo zit je nog nergens aan vast, maar ben je wel van een plekje verzekerd.

Is het STAP-budget uitgekeerd en ben je zeker van je deelname aan de NLP-training of -opleiding? Selecteer dan de training of opleiding naar keuze en schrijf je in. Selecteer de startdatum naar keuze, vul jouw persoonlijke gegevens in en dien jouw aanvraag in. Je ontvangt alle overige en benodigde informatie van onze medewerkers. We zien ernaar uit om je bij onze trainingen te ontvangen!

Aanvraag

STAP-budget interesse aanvraag

FAQ

Ik wil mijn opleiding binnen 28 dagen starten

Wanneer je jouw opleiding in minder dan 28 dagen wilt starten na aanvraag, kan het zijn dat je nog geen goedkeuring hebt gekregen voor een STAP-budget. De gemiddelde aanvraagt vergt 4 weken controletijd. Het UWV is erg stipt op de aanvraag en het startmomenten van training. Je kunt de opleiding wel starten, maar waarschijnlijk zonder STAP-subsidie.

Ik heb mijn STAP-budget toegewezen, wat nu?

Nadat je het STAP-budget hebt toegewezen kun je je definitief inschrijven voor de NLP-training, -cursus of -training. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik heb mijn STAP-budget niet gekregen, wat nu?

Als je het STAP-budget niet hebt ontvangen, kun je het best direct contact opnemen met het UWV. Het kan zijn dat jijzelf of de opleiding naar keuze niet aan de vereisten voldoen. Ook kan het zijn dat het budget voor die aanvraagtermijn al vergeven is. Je kunt dan een nieuwe aanvraag doen in de eerst volgende aanvraagperiode. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode.

Start vandaag nog met jouw persoonlijke ontwikkeling!