NLP Toepassingsgebieden

NLP binnen Sales - Verkoop

NLP toepassen binnen Sales

NLP technieken kunnen een ware boost geven aan jouw sales- en adviesvaardigheden. Door NLP krijg je een schat aan communicatietechnieken waardoor je effectiever wordt in je verkoopgesprekken. Je weet als geen ander verbinding op te bouwen waardoor jouw gesprekken een open en professioneel karakter krijgen. Je leert bewuster beïnvloeden en luisteren naar belangrijke boodschappen die een sales gesprek maken of breken. Door op het juiste moment de juiste vragen te stellen weet jij diepere klantbehoefte bloot te leggen en te vertalen naar concrete acties en voorstellen. Jouw verbindende communicatietechnieken werken door op de klantrelatie. Daarbij speel je moeiteloos in op perceptie, filtersystemen en gedachtepatronen van jouw nieuwe aankomende klanten. Hierdoor voelt de klant zich gehoord en begrepen. Je weet aankomende klanten intrinsiek te motiveren voor jouw product of dienst zonder te pushen of te overtuigen.

Het geheim van succesvolle Salestijgers?

NLP geeft je inzicht in menselijke gedragspatronen. Je krijgt met NLP diverse tools om menselijk gedrag tijdens het sales-proces te analyseren en subtiel te beïnvloeden. Je vragen en woorden werken door op het onderbewuste. Non-verbale communicatie gaat voor je werken als een soort van 'ondertiteling'. Je wordt scherper op taal en op de onbewuste woorden die je klant gebruikt. Je ziet en hoort meer en leert doorvragen op belangrijke koopcriteria die jouw klant, veelal onbewust, noemt. Zodoende word je effectiever in schakelen en stuur je ‘meer en meer’ op het proces dan op de inhoud tijdens gesprekken. Dit vergroot jouw kans op succes!

Meer Authenticiteit door NLP

Door NLP leer je jezelf beter analyseren en begrijpen. Dus wat is het effect van je eigen denken op jouw handelen? En daarmee word je je bewuster van je eigen kracht en talenten. Hierdoor weet deze effectiever in te zetten om jouw eigen kracht en stijl te vergroten. Je ontwikkelt jouw eigen unieke stijl die bij je past en jou authenticiteit versterkt!

Wat levert NLP je concreet op binnen Sales:

  • NLP helpt om effectiever en doortastender te worden in Sales.
  • Je ontwikkelt je eigen stijl en leert jezelf keer op keer te verbeteren.
  • NLP helpt om gemakkelijker contact te leggen met nieuwe klanten.
  • NLP leert je om bewuster te sturen op de relatie en het (sales)proces.
  • Je bezit relatie versterkende technieken (versterkt verbinding en loyaliteit).
  • Je weet klantgerichte vragen te stellen en met passende en met concrete acties/voorstellen te komen.
  • Je weet gedragspatronen vroegtijdig te herkennen en hier op in te spelen zodat de kans op succes toeneemt.
  • Je weet jouw ideeën en plannen makkelijker over de (interne) bühne te krijgen.
  • Door de juiste vragen weet jij moeiteloos intrinsieke motivatie en koopintentie te creëren bij aankomende klanten.

 

Wil je meer weten over NLP en Sales? Maak dan een vrijblijvende afspraak om te verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij zijn er van overtuigd dat dit een Win-Win situatie wordt.