Neurolinguïstisch programmeren

Neurolinguïstisch programmeren

Voor het eerst leren fietsen is een hele kluif. Je denkt over alles na: trappen, sturen, evenwicht houden. Pas als je er niet meer over na hoeft te denken, kan je fietsen. Denk nu aan communicatie: de woorden die je kiest, je lichaamstaal, je vragen, antwoorden en opmerkingen. Dat doe je allemaal onbewust. En dat heb je ook onbewust geleerd.

NLP is bewust leren communiceren. Het is het verschil tussen wel of niet overtuigen, tussen luisteren en echt luisteren. Het stelt je in staat om met communicatie te bereiken wat je wilt. Zowel met je collega’s, met je familie als met jezelf.

neurolinguïstisch programmeren NLP-NU

Waar staat NLP voor?

Neurolinguïstisch programmeren is een drieledige term:

  • Neuro
    We interpreteren de werkelijkheid met onze zintuigen. We zien, voelen, horen en proeven de wereld om ons heen. Dat alles wordt vertaald door onze zintuigen, zodat ons brein het kan interpreteren.
  • Linguïstisch
    We geven woorden aan de wereld die we zien. We noemen kleuren bijvoorbeeld paars, blauw en groen. Alles wat er is in de wereld – van het tastbare tot het abstracte – geven we een naam om te kunnen communiceren.
  • Programmeren
    We hebben allemaal programma’s en patronen in ons lijf. Ze bepalen wat we doen, hoe we reageren op situaties, hoe we omgaan met andere mensen. Het is net als fietsen: daar hoef je ook niet meer over na te denken.

 

Soms zijn onze programma’s en patronen effectief: je bereikt ermee wat je wilt bereiken. Soms communiceer je op een manier waarmee je je doel voorbij schiet. Daar biedt NLP een uitkomst. Met NLP kun je jezelf herprogrammeren: je transformeert belemmerende patronen in bevorderende patronen.

Neurolinguïstisch programmeren bij NLP-NU

Te veel mensen meten zich af aan anderen. Ze kijken naar hun omgeving om te bepalen hoe ze zich moeten gedragen, wat ze moeten zeggen en welke keuzes ze moeten maken. NLP helpt je om jezelf te begrijpen. Je gaat op zoek naar de grondvesten van je persoonlijkheid. Je leert je patronen en programma’s begrijpen. Met dat begrip kun je concreet werken aan zelfverbetering.

Bij NLP-NU geloven we in jouw innerlijke kracht. We geloven in persoonlijke begeleiding en coaching, niet in een voorgekauwd lesprogramma. We werken niet vóór je, maar mét je. In onze trainingen en coachsessies werken we doelgericht aan jouw persoonlijke doelen. Naarmate de training vordert, word je steeds steviger, zelfverzekerder, doelgerichter. Je krijgt grip op waarom je dingen belangrijk vindt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Daarmee kan je makkelijker richting bepalen in je leven. Omdat wij daar zelf ontzettend veel profijt van hebben gehad, gunnen we dat iedereen.

Wil je persoonlijk kennismaken met NLP? Kom langs op onze vrijblijvende introductieavond in Rotterdam.