NLP Technieken en begrippen

Sandwich feedback

Hoe kan ik sandwich feedback geven?

Negatieve feedback is niet altijd acceptabel voor ons onderbewuste. Negatieve feedback wordt afgewezen door ons onderbewuste. Negatieve feedback die als een sandwich is geplaatst tussen twee positieve statements in, is acceptabeler om op te nemen in het onderbewuste en kan in het algemeen beter omgezet worden in gedrag.

  1. wat heeft de persoon goed gedaan (brood)
  2. wat dient te worden verbeterd (beleg)
  3. over het algemeen positieve samenvatting (brood)

 

Houd het kort: gerichte feedback met weinig woorden heeft het meeste effect en kan direct omgezet worden in gedrag als er ruimte voor respons ingebouwd wordt. Een belangrijke regel hierbij is: feedback is geen discussie. Laat de ander aangeven hoe hij/zij de feedback gaat gebruiken in gedrag. Deze manier van feedback is goed te gebruiken bij een prestatie. Het zal de ander motiveren en stimuleren zich verder te ontwikkelen. Het sandwich feedbackmodel is minder effectief om negatief gedrag te corrigeren.

Effectiever communiceren?

Wil jij jouw communicatie een boost geven? Schrijf je dan in voor ons Gratis online maandprogramma en ontvang een maand lang tal van NLP tips & tricks om je communicatie te boosten!

Gratis online 'NLP tips & tricks' programma

Meer weten over feedback?

Wil je meer weten over feedback? Lees dan verder door op een van de volgende links te klikken:

Interesse in NLP?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie interesse in een NLP training of coaching? Lees dan HIER meer over onze opleidingen. Of neem vrijblijvend contact op om te verkennen wat de mogelijkheden zijn.