Werk aan de winkel!

Werk/Carriere en NLP - gepubliceerd op 21 februari 2017

'Mam, toen ik nog 4 jaar was, was jij veel weg. Bijna elke dag. Nu werk je niet meer bij de politie he? Je bent lekker veel thuis. Dat vind ik fijn." M'n kleine wijsneus. En juist de afgelopen week ben ik veel aan het nadenken over mijn toekomst. Niet toevallig dat mijn dochter hier nu over begint. Ik voel opeens weer dat ik de juiste keuze hebt gemaakt. He getver, waarom twijfelde ik nou eigenlijk...

Werk aan de winkel!

Focus

Ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is eindelijk echt. Ik ben een zelfstandige tekstschrijver. Maar oooh wat vind ik het ook spannend. En juist nu het onderwerp ZZP'er weer in het nieuws is met de nieuwe wet. M'n gedachtes maken overuren, terwijl ik tijdens NLP juist geleerd heb om naar mijn gevoel te gaan. Mezelf te verbinden met de End State Energy van de gewenste situatie. Dit houdt in dat als je je verbindt met positief geformuleerde doelen, je het gevoel hebt alsof je het al hebt. Focus. Dat is wat ik tegen m'n dochter zeg, maar kan het ook als mantra voor mezelf gaan gebruiken ;-)

Innerlijke kracht

Beperkende gedachtes helpen niet mee. Ze staan je in de weg. Knagen aan je zelfvertrouwen en je talenten. Ik wil graag weer terug naar m'n innerlijke kracht, want dat blijft er altijd zitten. Gelukkig maar. Je kunt er altijd naartoe. Natuurlijk is het fijn om in een baan te blijven hangen wat zo vertrouwd is en bij mensen te blijven plakken waar je al zo lang mee werkt. Maar ik moet door. Dat voel ik. Het wordt echt tijd om meer te gaan schrijven. Voor diverse opdrachtgevers. Niet bezig te zijn met anderen. Grote auto's, huizen, reizen, maar gewoon lekker bij mezelf te blijven. Wat vind ik belangrijk? Hupsakeetje, er is werk aan de winkel!

1 dochter

Mijn moeder was veel thuis vroeger. Ze zat vaak op mij te wachten met een bakje thee. Ze heeft me gestimuleerd alles uit het leven te halen. Mijn talenten te gebruiken. En natuurlijk vind ik het fijn om bezig te zijn en een baan te hebben, maar niet meer tegen elke prijs. Ik heb 1 dochter en ze wordt maar 1 keer groot. Dus ik wil mijn tijd goed verdelen. Zelfvertrouwen, grenzen stellen, innerlijke kracht. Het houdt me bezig, maar het is goed. M'n kleine wijsneus, ik houd zoveel van jou. Omdat jij me elke keer weer nieuwe lessen brengt. Zo helpen we elkaar in deze wereld. Hoe fijn is dat, kleine meid!

Esther Paans

Esther Paans

Esther Paans is tekstschrijver en schrijft vol passie over haar eigen ervaringen en inzichten. Esther heeft haar NLP-NU Practitioner opleiding afgerond.

Terug naar de categorie Werk/Carriere en NLP

Wat is NLP?

Wat is NLP precies, en wat kun je ermee in het dagelijks leven?

Ervaringen van cursisten

Lees hier ervaringen van cursisten die je voor zijn gegaan.

Opleidingsdata

Bekijk hier de data en locaties van de komende opleidingen.